Manuell fakturering

Manuell fakturering dvs. fakturering uten at timer skal være tilknyttet ordren gjøres fra menyen Fakturameny > Fakturaoversikt.

Slik gjøres faktureringen:

1. Trykk Ny ordre. Velg kunden du skal fakturere og fyll inn relevant informasjon.

2. Legg til varer med knappen Ny. Du vil nå få opp vareregisteret. Alle aktiviteter som er fakturert tidligere ligger i vareregisteret.

Inne på ordren er det 5 arkfaner:

Generelt: Her legges det inn relevant informasjon om fakturaen, eksempelvis kunde, fakturaadresse, referanse o.l.

Detaljer: Valg av prosjektår fakturaen tilhører, C/O adresse og valuta

Faktura: Valg av fast fakturatekst (standard betingelser som er lagt inn på Verktøy > Systeminnstillinger > Tilbud/Ordre/Faktura > Standard betingelser)

Betaling: Mulighet for å legge inn betalingsutsettelse

Vedlegg: Her kan dere legge ved vedlegg  i PDF-format f.eks. reiseregning

Når alt er lagt inn på ordren trykker du Lagre og lukk. Ordren har nå status Ubehandlet og er klar til fakturering. Hvis du ønsker å se på fakturaen før du kjører den ut, kan du klikke Prøvefaktura. Vær obs på at fakturanummer og KID ikke vises før du fakturerer ut ordren dvs. ikke ved prøvefaktura. Når du er klar til å fakturere trykker du på knappen Faktura. Velg fakturadato. Du kan eventuelt overstyre standard forfallsdatoen som er lagt inn på systeminnstillingene. Sørg for at riktig skriver er valgt under knappen Velg skriver. Når alt er ok trykker du Skriv ut. Fakturaen endrer nå status til Fakturert og flyttes dermed over til denne mappen i Fakturaoversikten.