Periodisk fakturering

Periodisk fakturering brukes for enkelt kunne fakturere ut regelmessige tjenester, lisenser og abonnement til kunder over et lengre tidsperspektiv.

Opprette periodiske aktiviteter

Periodiske aktiviteter kan settes opp via Kundekortet > Periodisk fakturering eller Fakturameny > Periodisk fakturering. Her har du mulighet til å velge fakturafrekvens måned, halvår, kvartal, år eller Betalingsplan.

Hvis du f.eks. skal fakturere en periodisk aktivitet annen hver måned eller fakturere flere periodiske aktiviteter kan dette gjøres enkelt ved å bruke Betalingsplan.

1.Hvordan fakturere periodisk fakturering med fakturafrekvens måned, kvartal, halvår og år.

Trykk Ny periodisk aktivitet.

periodisk

Legg inn aktivitet, fakturafrekvens (måned, halvår, kvartal og år) m.m. Trykk Lagre og lukk.

periodisk aktivitet ny

Når du skal fakturere måned, halvår, kvartal og år, trykker du Opprett ordrer (beta).

periodisk aktivitet oversikt

Velg hvilke periode du skal fakturere, merk ønskete linjer og trykk Opprett ordrer av merkede. Ordrene vil nå bli flyttet til Fakturaoversikt > Ubehandlet ordre. Hvis du skal fakturere løpende i tillegg, kan du velge samlefaktura på kunden slik at disse  to faktureringene blir slått sammen til én faktura under fane Ubehandlet ordre.

fakturering periodisk

2. Hvordan fakturere periodisk fakturering ved bruk av betalingsplan.

Trykk Ny periodisk aktivitet.

periodisk

Legg inn informasjon om kunde osv. og velg fakturafrekvens = Betalingsplan. Hvis betalingsplanen gjelder kun en aktivitet, velges aktiviteten i denne menyen.

betplanaktivitet

Gå til fane Betalingsplan.

Hvis betalingsplanen gjelder bare en aktivitet, legger du inn pris i månedene som betalingsplanen skal gjelde.

betplan

Hvis du ønsker  at betalingsplanen skal gjelde flere aktiviteter, velger du ønsket aktiviteter/varer via boks til høyre for feltene istedenfor under fane Detaljer. Trykk Ny og velg fra varelisten, eventuelt opprett ny vare.  Legg også inn pris pr vare

periodisk aktivitet betplan 2

Når du skal fakturere Betalingsplanen, må du velge Opprett ordrer.

fakturering periodisk betplan

Hvis du velger hvilke måned du skal fakturere, vil det bli laget ordre på kunder som har betalingsplan denne måneden. Hvis du velger aktivitet, vil det bli laget ordre på  alle betalingsplaner som inneholder denne aktiviteten.
Trykk OK. Du vil nå  finne ordrene via Fakturameny > Fakturaoversikt > Ubehandlet ordreHvis du skal fakturere løpende i tillegg, kan du velge samlefaktura på kunden slik at disse  to faktureringene blir slått sammen til én faktura under fane Ubehandlet ordre.

overfør til ordrebok