Synkronisering bærbar PC

Synkronisering bærbar PC benyttes i de tilfeller du jobber på PC som benyttes både i nettverk og offline. Databasen på serveren kopieres/synkroniseres til den bærbare PC-en mens du står i nettverket. Du tar med deg PC-en og logger deg på den lokale databasen. Du registrerer transaksjoner mens du er borte fra kontoret. Når du kommer tilbake til kontoret og logger deg på den sentrale databasen, får du beskjed om at det er timer registrert på lokal database, og om du ønsker å synkronisere disse.

NB! For at det skal være mulig å utføre synkronisering med bærbar PC, må du foreta en konfigurering av lokal database. Se kapittelet Konfigurering av lokal database.

Manuell synkronisering til bærbar PC foregår steg for steg som følger:

Pass på at du er pålogget den sentrale databasen på serveren
Ta sikkerhetskopi av databasen
Gå inn i menyen Fil > Synkronisering > Bærbar PC
Sjekk at det er riktig navn på sentral og lokal database
Velg Start

Ved første gangs synkronisering velges alltid Fullstendig > Hele databasen.

synkronisering bærbarpc

Når du har registrert timer offline og så logger på den sentrale database, vil du få fram følgende dialogboks:

Synkroniser

Svarer du Ja her, kopieres transaksjonene fra den lokale til den sentrale databasen. Når synkroniseringen er fullført får du melding om hvor mange transaksjoner som er overført til den sentrale databasen.

Vær OBS på at dersom det foretas korrigeringer i transaksjoner som er synkronisert må dette gjøres i den sentrale databasen.

Når du skal bort fra kontoret og jobbe offline, kan det være greit å foreta synkronisering som det siste du gjør før du logger ut av PowerOffice. Dette kan gjøres fra avloggingsbildet, klikk på knappen Synkronisering og du får fram menyen for synkronisering.

Oppsummering